Награди

                               Над 100 награди за самодейците на „Фолклорна магия“, Банско 2019

 

На 12, 13 и 14 юли за втора поредна година ще се състои националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско.

Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче на България без възрастови ограничения. Те ще се състезават в 4 категории: пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции.

Над 100 награди ще бъдат връчени в рамките на трите конкурсни дни на „Фолклорна магия“. Награждаването е в края на всеки ден с начало 19:00 ч. Във всяка категория ще бъдат раздадени плакети за I, II и III място във всяка възрастова група:

До 12 години;

От 13 до 17 години;

Над 18 години;

Със заснемане на 10 видеоклипа ще отличат най-добрите участници организаторите в лицето на национална музикална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Специална награда на Кмета на Община Банско ще предоставят домакините на събитието. Награда за млад изпълнител - професионален звукозапис на песен ще удостои Радио Благоевград.

„Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО. Изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова ще връчи специален приз на Регионалния център – плакет със знака на ЮНЕСКО в категорията „На мегдана” за представяне на автентични обичаи и традиции.

Всички самодейци получават грамота за участие на фестивала.

 Наградите са в следните категории:

„Фолклорни виртуози“ – инструментално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди

„Нашенски славей“ – вокално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди

 „Дръж се, земьо“ – танцово изпълнение на танцови състави и клубове за народни танци - (Общо 27 награди

„На мегдана“ – представяне на стари обичаи и традиции от фолклорни групи - (Общо 9 награди)

 

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече