Над 100 награди за самодейците на Фолклорна магия Банско 2019

Над 100 награди за самодейците на Фолклорна магия Банско 2019

Над 100 награди за самодейците на Фолклорна магия Банско 2019

Заснемане на 10 видеоклипа от Фен Фолк ТВ и награда от Регионален център-София, ЮНЕСКО очакват участниците

На 12, 13 и 14 юли за втора поредна година ще се състои националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско.

Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче на България без възрастови ограничения. Те ще се състезават в 4 категории: пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции.

Крайният срок за записване е 30 май 2019 г.

Над 100 награди ще бъдат връчени в рамките на трите конкурсни дни на „Фолклорна магия“. Награждаването е в края на всеки ден с начало 19:00 ч. Във всяка категория ще бъдат раздадени плакети за I, II и III място във всяка възрастова група:

До 12 години;

От 13 до 17 години;

Над 18 години;

Със заснемане на 10 видеоклипа ще отличат най-добрите участници организаторите в лицето на национална музикална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Специална награда на Кмета на Община Банско ще предоставят домакините на събитието. Награда за млад изпълнител - професионален звукозапис на песен ще удостои Радио Благоевград.

„Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО. Изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова ще връчи специален приз на Регионалния център – плакет със знака на ЮНЕСКО в категорията „На мегдана” за представяне на автентични обичаи и традиции.

Всички самодейци получават грамота за участие на фестивала.

 Наградите са в следните категории:

„Фолклорни виртуози“ – инструментално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди

„Нашенски славей“ – вокално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди

 „Дръж се, земьо“ – танцово изпълнение на танцови състави и клубове за народни танци - (Общо 27 награди

„На мегдана“ – представяне на стари обичаи и традиции от фолклорни групи - (Общо 9 награди)

Всички самодейци, които все още не са се записали за участие, могат да го направят до 30 май на официалния сайт на фестивала: https://folklornamagia.bg/zayavka-za-uchastie

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече